Sociaal Activiteiten

BOJ HAIR AND BEAUTY

LOVE THE SHINE AND TASTE THE HEALTH OF BEAUTY

Activiteiten Sociaal Project

Stichting Beauty Of Joy en Stichting Nooit Alleen hebben de handen in elkaar geslagen in de strijd tegen kanker. Gezamelijk gaan wij op pad met alle vrijwilligers naar de verschillende districten voor presentaties,voorlichtingen en ook medische hulpmiddellen worden aangeboden. De presentaties en voorlichtingen zijn altijd in samenwerking met een plaatselijke arts die zich als vrijwilliger opgeeft voor de samenwerking.

jjjjj

Op zaterdag 24 juni 2017 was het sociaal project te Moengo in het district Marowijne georganiseerd. Deze werd gehouden in het kerkgebouw ''Gods Rivier'' die ons aangeboden werd door Pastor Milton. We hadden bus vervoer gekregen van de overheid, namelijk van de Brandweer Kazerne uit Paramaribo. De presentatie en voorlichting over kanker werd gepresenteerd door een arts uit Moengo ''Dokter Macknack'' en een team van het Academisch Ziekenhuis van de afdeling oncologie. We kregen ook  de medewerking van de District Commissaris Freddy Daniel en bestuur en ook van andere lokale stichtingen zoals Stichting Grace en nog andere. Ook nog alle indivuduele vrijwilligers uit Paramaribo, Moengo, Albina, Frans-Guyana en de omliggende dorpen die hun steentje hebben bij gedragen. De initiatief nemer en oprichter Claudia Castelen van de kankerstichting,''Stichting Nooit Alleen'' gaf ook haar inspirerende woord, doordat zij ook aan deze ziekte leed en is genezen. Daardoor heeft zij besloten om van start te gaan met de stichting voor de voorlichtingen en medische hulpmiddelen te verstrekken. Dit project was een vervolg van de beurs op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2017 in het congreshal te Paramaribo.

Juli 2017 hebben wij ook samengewerkt met Wayne Telgt en zijn organisatie. Door in samenwerking met de organisatie van Wayne Telgt en andere organisaties uit het buitenland, was het hun gelukt dat de medische boot naar Suriname kon komen. In de medische boot zaten verschillende artsen, zoals tandartsen, oogartsen etc. Het werd aan ons gevraagd tijdens een TV programma interview of wij interesse hadden, en dat we dan een bus met hulpbehoevenden uit Moengo en een bus uit Albina mochten laten overkomen. En dit was een geweldige actie voor ons dat wij gelijk aan de slag gingen. Door medewerking van de District Commissaris Freddy Daniel werd het transport geregeld voor het vervoer heen en terug. Een ieder kon zich gaan registreren voor de verschillende medische behandelingen die geheel gratis werden aangeboden. Het was een succes, van alle kanten kwam men massaal opdagen alle drie dagen die beschiktbaar werden gesteld.

De bovenstaande foto's zijn gemaakt tijdens de Beurs in Paramaribo, die gehouden werd in het Congreshal